Nokia Lumia 610 cu NFC vine la Orange
Nokia a anunţat astăzi lansarea unei versiuni cu NFC a smartphone-ului recent lansat Nokia Lumia 610 – cel mai accesibil terminal din gama Lumia, ideal ca prim terminal Windows Phone pentru segmentul de utilizatori mai tineri. Orange este primul operator care va oferi terminalul Lumia 610 NFC, care este compatibil cu accesorii NFC şi poate citi etichete NFC. Nokia Lumia 610 NFC dispune, de asemenea, de capabilităţi software şi hardware pentru implementarea soluţiilor pentru plăţi şi achitarea călătoriilor prin NFC, terminalul obţinând certificare pentru efectuarea de plăţi prin tehnologia MasterCard PayPass.

Nokia continuă să inoveze în domeniul NFC, cu această nouă implementare pe platforma Windows Phone, pentru care avem întreaga susţinere a Orange,” a declarat Ilari Nurmi, head of product marketing for Smart Devices, Nokia. “Implementăm tehnologia NFC în cadrul portofoliului nostru şi continuăm să ne extindem gama de accesorii NFC, iar utilizatorilor le este mai uşor să se conecteze printr-o singură atingere. De asemenea, facilităm dezvoltarea de soluţii de plăţi şi ticketing prin NFC de către operatori şi alţi furnizori de servicii pe smartphone-urile noastre.

Orange intenţionează să lanseze servicii NFC mobile în toate teritoriile europene în care operează. Ca parte a acestui obiectiv, suntem încântaţi să fim primul operator care lansează Lumia 610 NFC,” a declarat Yves Maitre, Senior VP Mobile Multimedia & Devices, Orange. “Smartphone-urile Nokia Lumia au fost primite foarte bine de clienţii Orange. Vom face următorul pas şi vom adăuga un terminal compatibil cu NFC la această gamă populară de dispozitive, permiţând utilizatorilor să folosească servicii contactless printr-o singură atingere. Abordarea Nokia se potriveşte în mod natural cu a noastră în ceea ce priveşte tehnologia NFC arătând, ca şi Orange, un angajament timpuriu pentru acest standard.

Certificare pentru efectuarea de plăţi

Tehnologia MasterCard PayPass oferă consumatorilor o alternativă rapidă şi comodă pentru efectuarea de plăţi la punctele de vânzare de la care îşi fac cumpărăturile zilnice. Terminalele care au obţinut certificare MasterCard, precum Nokia Lumia 610 NFC au trecut printr-un proces riguros de testare într-un laborator acreditat MasterCard, pentru a asigura o funcţionare fluidă în reţeaua PayPass.

Suntem încântaţi de certificarea Lumia 610 NFC pentru utilizarea împreună cu tehnologia noastră PayPass, lider în industrie. Acesta se alătură altor smartphone-uri Nokia care ajută consumatorii să aleagă când, unde şi cum fac cumpărături folosind terminalele lor mobile,” a declarat Mung Ki Woo, Group Executive, Mobile, MasterCard.

Lumia 610 NFC va fi disponibil în al treilea trimestru al acestui an.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, Asus si muzica rock. Scriu de pe un laptop Asus si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Microsoft Surface 2 PRO sau Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

 • Gabriel Ursan - Comentariul nr. 1

  12/04/2012 la 00:59

  Asta e cu adevărat o veste bună. Cred că şi Apple va lua decizia să implementeze NFC în următorul iPhone.

  • Daniel Chetroni - Comentariul nr. 2

   12/04/2012 la 19:43

   @Gabriel Ursan:
   Depinde daca o sa primeasca muuulti bani de la Visa Sau Mastercard. Daca nu primesc destul nu o sa-l bage. Ca asa-s ei, doar pentru bani.

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Read previous post:
Orange ofera experiente 4G+ la viteze de pana la 375 Mbps

De astăzi, Orange România le oferă clienților posibilitatea de a experimenta viteze de internet mobil de până la 375 Mbps,...

Close