Monitorul profesional ASUS ProArt PA238Q a ajuns în Romania
 

Dupa ce v-am prezentat acum ceva timp un monitor profesional Asus, modelul PA246Q, astazi va prezentam un nou model disponibil in Romania.

ASUS extinde familia de monitoare profesionale ProArt cu noul model PA238Q. Creat pentru a satisface cerințele graficienilor și a altor profesioniști din domeniu, acesta dispune de tehnologie LED, panou IPS de 23 inci și rezoluție FullHD. ASUS ProArt Series PA238Q poate reproduce culorile sRGB în procent de 100%, fiecare monitor fiind calibrat cu precizie în fabrică pentru a se asigura redarea cu acuratețe a culorilor.

Monitorul PA238Q este livrat cu software-ul exclusiv ASUS QuickFit Virtual Scale pentru a afișa fotografii și documente în mărime reală, direct pe ecran. În ceea ce priveşte ergonomia, un stand robust, ajustabil completează o gamă extinsă de conexiuni ce include HDMI, DisplayPort, DVI-D, D-sub și mai multe porturi USB.

Calibrare meticuloasă din fabrică
Garantând performanță și redarea culorilor autentice, panoul IPS al monitorului PA238Q este capabil să acopere în procent de 100% spectrul de culori sRGB, aceasta fiind o caracteristică foarte importantă pentru graficieni. Tehnologia IPS permite un unghi de vizualizare de 178゚, prevenind alterarea sănătății culorilor chiar și atunci când ecranul este privit din lateral. Calibrarea individuală, efectuată cu precizie în fabrică, garantează un factor mediu delta E mai mic de 5 pentru o fidelitate a culorilor îmbunătățită. Firmware-ul intern utilizează o structură de date pe 10 biți pentru culorile RGB, depășind standardul de 8 biți, utilizat în monitoarele convenționale.
Rezultatul constă într-o reproducere mai precisă a gradațiilor de culoare. Rata de contrast se situează la valoarea incredibilă de 50.000.000:1, generând o distincție clară între întuneric și lumină dar și imagini de calitate. Combinate cu un ecran în format 16:9, aceste caracteristici recomandă PA238Q drept un monitor performant pentru vizionarea de filme, dar și pentru jocuri.

Caracteristici pentru creșterea productivității 
ASUS livrează alături de PA238Q software-ul QuickFit Virtual Scale, oferind posibilitatea de a afișa pe monitor fotografii și documente la dimensiuni reale. Formatele suportate de software includ: A4, letter, 8” x 10”, 5” x 7”, 4” x 6”, 3” x 5” și 2” x 2”. Acesta suportă de asemenea, alinierea și afișarea grilelor în centimetri sau inci pentru mai multă flexibilitate. Utilizatorii pot activa oricând QuickFit cu ajutorul unei taste rapide. Acest lucru este disponibil și pentru modurile de vizualizare picture-in-picture și picture-by-picture pentru un multitasking facil. Adițional, standul modelului PA238Q poate fi ajustat pe verticală, înclinat și rotit fiind mai ușor de utilizat atât pentru lucru cât și pentru divertisment.

Patru porturi USB, amplasate la îndemână (două pe lateral și două în partea din spate) permit accesul ușor la o gamă largă de echipamente de stocare și sisteme de fișiere, ajutând utilizatorii să afișeze instant conținutul.

Opțiuni extinse intrare/ieșire
Fiind un monitor complet din gama superioară ProArt, PA238Q oferă o serie completă de porturi și conectori. Interfața HDMI facilitează conexiunea monitorului cu echipamentele multimedia moderne în timp ce încorporarea DisplayPort, DVI-D și D-sub îl păstrează compatibil cu o gamă extinsă de dispozitive, consumatorii putând să utilizeze un singur ecran pentru mai multe surse video.

Pretul monitorului este de 1.299 Lei cu TVA

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, Asus si muzica rock. Scriu de pe un laptop Asus si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Microsoft Surface 2 PRO sau Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

 • Daniel - Comentariul nr. 2

  08/09/2011 la 12:00

  @dialon:
  Ia spune-ne tu cand ai vazut prima data in magazinele din Romania monitorul asta ?

 • dialon - Comentariul nr. 1

  08/09/2011 la 11:58

  nu un nou model disp in romanica, ci un model disponibil cu titlu “de nou” in romanica( lu` baselu`)

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Read previous post:
Orange ofera experiente 4G+ la viteze de pana la 375 Mbps

De astăzi, Orange România le oferă clienților posibilitatea de a experimenta viteze de internet mobil de până la 375 Mbps,...

Close