Inovatiile Samsung ce se vor regasi in urmatoarele generatii de dispozitive mobile
Samsung a oferit o nouă perspectivă asupra produselor electronice și electrocasnice punând în lumină valoarea tehnologică deținută de componentele încorporate de dispozitivele mobile, în cadrul discursului susținut la Târgul Internațional CES 2013.

Dr. Stephen Woo, Președinte al System LSI și a diviziei Device Solutions în cadrul Samsung Electronics, a împărtășit viziunea companiei asupra “Mobilizării oportunitățlor”, evidențiind rolul important jucat de componentele de bază în inovaţiile din industria dispozitivelor mobile. De asemenea, în cadrul evenimentului în care a fost susținut discursul, au fost prezentate noi oportunităţi care pot fi materializare de Samsung în materie de componente de bază și au fost oferite detalii despre noile produse care susțin aceste așteptări.

Credem că acele componente care pot impulsiona identificarea de noi posibilități de dezvoltare sunt componentele cu DNA”, a declarat Dr. Stephen Woo. “Componentele de bază sunt asemenea elementelor de construcție – reprezintă fundația pe care diferitele dispozitive sunt construite. Noi, cei responsabili de dezvoltare de soluții în materie de componente de bază proiectăm noi componente, care să revoluționeze tehnologia folosită în prezent pentru toate tipurile de dispozitive.”

La acest eveniment au participat membrii importanți din companii partenere, care au susţinut misiunea asumată de Samsung, de a dezvolta în permanenţă produse revoluţionare şi de a genera valoare adăugată (Shared Value), deopotrivă pentru producători şi consumatori. Printre invitaţi s-au numărat: Warren East CEO al ARM; Eric Rudder, Director de Strategie Tehnică în cadrul Microsoft; Trevor Schick, Vicepreşedinte Senior şi Şef al Diviziei de Achiziţii în cadrul HP; Glenn Roland, Vicepreşedinte şi Şef al diviziei New Platforms – OEM şi EA.

Dr. Stephen Woo şi-a început discursul prin prezentarea obiectivelor pe care şi le-a asumat Samsung pentru a susţine “Mobilizarea oportunităților”, concept prin intermediul căruia să transforme în realitate şi să aducă la îndemâna consumatorilor ideile revoluţionare dezvoltate la nivel teoretic, în special în arii care ajută la creșterea capacității de procesare, la obținerea de dispozitive de memorie eficiente din punct de vedere energetic și la crearea de tehnologie modernă pentru ecrane și display-uri. Dr. Woo a subliniat faptul că oferirea de oportunităţi nelimitate pe care le pot aduce consumatorilor produsele electronice și electrocasnice este posibilă doar inovând la nivelul componentelor de bază.

Putere de procesare

Primul dintre produsele lansate de Samsung, care a fost anunţat în discurs este Exynos 5 Octa, primul chipset din lume care implementează tehnologia de procesare ARM big.LITTLE bazat pe un nucleu Cortex-A15 CPU. Acest nou procesor devine vârful de gamă al familiei de procesoare Exynos şi urmează procesorului Exynos 5 Dual, care se află deja pe piaţă, fiind încorporat în produse precum Google Chromebook şi Nexus 10.

Noul Exynos 5 Octa introduce un concept revoluţionar la nivelul arhitecturii de procesare, fiind dezvoltat pentru cele mai sofisticate telefoane și tablete”, a declarat Dr. Woo. “Atunci când îți dorești ca aplicațiile rulate în același timp să funcționeze ireproșabil, îți dorești, de fapt, să ai cel mai bun procesor disponibil pe piață – Exynos 5 Octa”.

Pentru a dezvolta conceptul big.LITTLE, Warren East, CEO ARM, care a urcat pe scenă alături de Dr. Woo pentru a prezenta detallii despre noua tehnologie pe bază de siliciu devenită disponibilă prin intermediul procesorului Exynos 5 Octa. Noul procesor are opt nuclee (fiind împărțit în patru nuclee puternice Cortex™-A15 CPU, pentru procasarea sarcinilor de lucru solicitante, și patru nuclee suplimentare Cortex-A7™, pentru procesarea sarcinilor de lucru ușoare) și oferă un maximum de performanță și o eficiență energetică chiar și cu 70% mai ridicată față de cea furnizată de procesorul Exynos quad-core.

Glenn Roland, Vicepreședinte și Șef al diviziei New Platforms – OEM, EA, l-a susținut pe Dr. Woo în demonstrarea puterii de procesare a noului chipset Exynos 5 Octa prin rularea jocului Need for Speed™ Most Wanted, unul dintre cele mai noi jocuri de curse 3D. Asftel, s-a putut observa că noul procesor are capacitatea de a oferi o experienţă de gaming cu adevărat realistă pe această platformă interactivă de joc, datorită vitezei impresionante de procesare ce aduce răspuns în timp real la comenzi și imaginilor de o calitate nemaiîntânită, generată de performanțele aduse la nivelul graficii.

Dispozitive de memorie eco

Pentru că puterea de procesare crescută pe care o au acum dispozitivele mobile crește ritmul cu care este creat conținut nou de către publicul larg, calitatea experienței oferite de telefoanele mobile va deveni din ce în ce mai dependentă de centrele de date, responsabile în mare măsură de buna funcționare a traficului de date. Din cauza creșterii dimensiunii și a volumului de date transmise, sistemele IT se confruntă cu dificultăți atât în ceea ce privește menținerea performanțelor de transmitere a datelor, cât și în privința păstrării unei eficiențe energetice și asigurării unui consum sustenabil și în viitor. Dispozitivele de memorie, componente principale pentru serverele folosite în cadrul acestor centre de date, pot diminua foarte mult consumul de energie prin adoptarea tehnologiei de ultimă oră dezvoltată de Samsung.

Dr. Woo a subliniat faptul că managementul eficient al consumului de energie în interiorul acestor centre de date a devenit esențial în societatea contemporană și faptul că soluțiile dezvoltate de Samsung în materie de dispozitive de memorie eco, ce încorporează hard disk-uri SSD și o puternică memorie DRAM (dynamic random access memory), reprezintă cel mai bun răspuns la aceste probleme, tocmai pentru că pot furniza o putere foarte crescută de procesare cu un consum scăzut de energie. Comparativ cu centrele de date care funcționează pe baza unor hard disk-uri convenționale (HDD), serverele și soluțiile de stocare care folosesc dispozitive de memorie eco pot avea o viteză de procesare de până la șase ori mai mare și un consum de energie mai mic chiar și cu 26%.

Importanța avută de centrele de date și de cantitatea de energie consumată de acestea în era tehnologiei cloud computing a fost evidenţiată de Trevor Schick, Vicepreşedinte Senior şi Şef al diviziei de de Achiziţii în cadrul HP. Acesta a vorbit despre dispozitivul de memorie Smart Memory dezvoltat de HP realizat în cadrul unei colaborări avute cu Samsung, datorită implicării Samsung în Alianța ProActive Insight Architecture (PIA). De asemenea, reprezentantul HP a oferit detalii despre Proiectul Moonshot, o inițiativă HP lansată pentru dezvoltarea de servere cu consum foarte scăzut de energie din care face parte și soluțiile de stocare care folosesc dispozitive de memorie eco proiectate de Samsung. Cu ajutorul ProIectului Moonshot consumul de energie al serverelor poate fi redus cu până la 89%, scăzând radical în același timp cu 97% complexitatea coordonării lor.

Tehnologie pentru display-uri

Fiind vorba despre suprafețe cu care utilizatorii interacționează direct, soluțiile de dezvoltare de ecrane aduc la viaţă tehnologii avansate și le fac accesibile consumatorilor prin intermediul interfeței dispozitivului. Woo a prezentat viitoarele posibilități ale ecranului Samsung, împreună cu Brian Berkeley, Prim-vicepreședinte al diviziei Samsung Display. În timp ce imaginile foarte clare au devenit realitate, cei doi vorbitori Samsung au fost încântaţi să menționeze că inovațiile sunt realizate fără a sacrifica eficiența energetică.   

Woo și Berkeley au descris ecranul de 10.1 inci cu cristale lichide (LCD) care este încorporat în prezent şi de Nexus 10. Cu o rezoluție de 2560×1600 și 300 pixeli per inci (ppi), ecranul redă imagini de o calitate uimitoare, deși consumă doar 75% din energia utilizată de soluțiile de afișare anterioare.

Folosind tehnologia verde Samsung a LCD-urilor eficiente energetic, compania dezvoltă în prezent un model de 10.1 inci care ar putea reduce consumul de energie cu încă 25%, oferind aceleași calităţi ale rezoluţiei cu cele ale predecesorului său.

De asemenea, au fost prezentate prototipuri și scenarii de dezvoltare reale pentru linia Samsung OLED (emițătoare organice şi flexibile de lumină) care promit furnizarea de oportunități multiple în materie de dispozitive pentru producătorii de produse electronice și electrocasnice.

Spre exemplu, ecranul flexibil dezvoltat de Samsung, Poreclit “Youm”, este fabricat dintr-un material plastic extrem de subțire în loc de sticlă, ceea ce face îl face să fie elastic și rezistent la rupere. Berkeley a prezentat un prototip de smartphone care are o margine curbată care oferă posibilitatea vizualizării conţinutului chiar şi de-a lungul părţii laterale a aparatului.

Echipa noastră a reușit să dezvolte un ecran cu rezoluție mare pe un material de plastic extrem de subțire, în locul sticlei folosite în mod obișnuit. Datorită utilizării acestui material, smartphone-ul nu se va putea rupe, chiar dacă va cădea“, a declarat Berkeley. “Această nouă formă va începe să schimbe cu adevărat modul în care oamenii vor interacționa cu dispozitivele lor şi va oferi noi oportunități care să le îmbogățească stilul de viaţă … [și] va permite partenerilor noștri să creeze un ecosistem de dispozitive cu totul nou.”

Unul dintre partenerii Samsung care furnizează companiei componente de ultimă generație este Microsoft. Acesta adaugă un plus de valoare produsului finit prin intermediul soluţiilor sale software, a dispozitivelor și serviciilor oferite. Eric Rudder, Director Tehnic de Strategie la Microsoft, a afirmat că gama completă de dispozitive ATIV este un exemplu foarte bun pentru a arăta că îmbinarea dintre soluțiile componentelor dezvoltate de Samsung și Windows 8 crește gama de beneficii pe care o oferă noilor interfețe cu utilizatorul. Rudder a declarat că Microsoft Research se află căutare permanent de tehnologii de afișare de ultimă generație, care să permită existenţa unor noi metode de interacțiune om-calculator.

Oportunități pentru oricine

Crearea unei lumi mai bune cu ajutorul resurselor sale este una dintre valorile de bază ale companiei Samsung. Inițiativa emblematică a Samsung de responsabilitate socială, Samsung Hope for Children, a fost lansată în acest spirit, prin care compania oferă produsele sale, expertiză și sprijin financiar pentru a răspunde nevoilor copiilor din întreaga lume, pentru educație și asistență medicală. Woo a subliniat că inovația componentelor Samsung împărtășesc același “fir roșu” care mobilizează cu adevărat posibilităţile, fără existența limitelor sau a barierelor.

Atunci când tehnologiile Samsung se armonizează, lucruri uimitoare se întâmplă. Evoluţia componentelor a dat naștere la o cu totul nouă eră de oportunități“, a declarat Woo. “La Samsung, suntem pasionaţi să reușim constant să mobilizăm oportunitățile pentru a oferi o gamă largă de posiblități de care să se bucure oricine, nu doar câteva persoane privilegiate.”

Pentru mai multe informații despre Discursul Samsung 2013, vă rugăm vizitați www.samsung.com/2013ceskeynote sau www.samsungces.com.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Read previous post:
Cabluri de transfer LAPP pentru monitorizarea vulcanilor

Prin intermediul unei retele de cabluri de la Lapp oamenii de știință încearcă să folosească seismometre pentru a evalua micro...

Close