HP TC 1100 – un crampei de istorie
Citeam zilele trecute pe Wikipedia un articol despre istoria tabletelor si am aflat cu stupoare ca primul brevet pentru un dispozitiv electronic utilizat pentru a scrie de/cu mana a fost acordat in 1888 (da, ati citit bine) lui Elisha Gray.

Urmatorul pas important a fost acordarea in 1942 a unui brevet pentru touchscreen iar evolutia ulterioara e deja istorie.

In 2002 lanseaza Microsoft prima tableta cu adevarat inlocuitoare de PC, tableta care rula Windows XP Tablet PC Edition.

Dar tableta care a facut cu adevarat istorie in acea perioada de inceput (cel putin pentru mine) a fost cea lansata de HP in 2003 – TC 1100. Prietenii mei care lucrau ca agenti comerciali la o mare firma de distributie primisera fiecare cate o astfel de tableta pentru a bifa comenzile, pentru a face situatia incasarilor etc. si cate un Solitaire in pauzele de cafea.

Dotata cu un chipset Intel, procesoare Celeron sau Intel Pentium M, maxim 2 Gb de memorie, HDD de maxim 80Gb, sunet stereo, tableta lansata acum 8 ani depaseste din punct de vedere al caracteristicilor hardware multe dintre tabletele aflate acum pe piata.

Iata o comparatie intre icon-ul Apple lansat in 2010, iPad, considerat a fi cea mai buna tableta din lume si TC 1100 lansat in 2003.

Comentariile sunt de prisos.

Sursa tabel comparativ.

 

Despre autor

Pasionat de tehnologie, social media, carti si muzica rock. Lucrez in media de aproximativ 7 ani si imi place sa spun despre mine ca I am the ONE (omul potrivit la locul potrivit).

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

  • dani - Comentariul nr. 2

    02/10/2011 la 14:58

    Foarte interesant articol.Nu inteleg cum poate o tableta din 2003 sa fi mai tare ca una de azi,astea din ziua de azi nu prea se pot numi inlocuitoare pentru lap-top deoarece au o memorie hdd foarte mica ,banuiesc ca asta e pt a extinde durata bateriei ,dar eu nu sunt convins si nu o sa imi iau o tableta in curand.Mai bine cu un smartphone ,ii pot baga card de 32 de gb si e ok.Mai au mult de munca sa ajunga la cea din 2003 :)) .

  • Angelo - Comentariul nr. 1

    02/10/2011 la 11:34

    Foarte tare articolul!

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Read previous post:
Cabluri de transfer LAPP pentru monitorizarea vulcanilor

Prin intermediul unei retele de cabluri de la Lapp oamenii de știință încearcă să folosească seismometre pentru a evalua micro...

Close