Cum să resetezi parola sau desenul pentru deblocarea ecranului pe un Alcatel OneTouch 991 sau 918
Încă de la jumătatea anului trecut Orange a promovat o serie de smartphone-uri entry level de la Alcatel. E vorba de Alcatel One Touch 918 care a fost rebrănduit ca și Orange Pasadena sau Hello Kitty și Alcatel One Touch 991. După ce au început să exploreze universul android și posibilitățile nebănuite ale smartphone-ului, mulți au considerat că e util să-și protejeze device-ul și conținutul lui prin tot felul de parole sau desene de securitate. Foarte bine. Nimic deosebit! Problema intervine când ești foarte inventiv și setezi un pin complicat sau un model de siguranță atât de ingenios încât nu ti-l mai amintești :). Ce e de făcut? Pentru a nu pierde garanția o mare parte din cei care au neplăcerea descrisă mai sus, își trimit telefoanele în service-urile autorizate. Cunosc zeci de cazuri de acest gen. Adevărul e că poţi să-ţi rezolvi singur problema şi ai nevoie doar de câteva minute în acest sens.

Întrucât am fost întrebați de mai multe ori cum se poate debloca un Alcatel One Touch 918 sau One Touch 991 pe care s-a setat un pin  sau un desen pentru deblocarea ecranului, mai jos găsiţi un mic tutorial. Menționez din start că metoda implică o revenire a device-ului la setările din fabrică, ceea ce înseamna că vei pierde datele din memoria internă a telefonului precum și setările personalizate. De asemenea, DeviceR.ro nu este răspunzătoar dacă terminalul va avea o funcționare defectuoasă după resetare, așadar folosește tutorialul pe propia răspundere. Teoretic nu ar trebui sa ai nicio problemă. Am testat personal metoda atât pe Alcatel One Touch 918, cât și pe Alcatel One Touch 991. Bineînțeles, nu îți vei pierde garanția, în cazul în care totul decurge normal.

Iată pașii :

 1. Închide telefonul
 2. Tine apăsat butonul Pornire (On/Off ) și imediat apasă succesiv butonul Volum în sus(Volume up) până când telefonul afişează omuleţul android pe ecran (vezi foto 1)
 3. Apasă tasta Acasă  pentru a avea acces la meniul din Recovery (vezi foto 2)
 4. Folosește tasta Volum pentru a naviga pana la opțiunea wipe data/factory reset (vezi foto 3)
 5. Apasă tasta Meniu  și confirmă că dorești sa ștergi datele utilizatorului (vezi foto 4)
 6. Apasă iarăși Meniu, urmând ca telefonul să șteargă datelor utilizatorului.
 7. După ce în partea de jos telefonul va afișa Data wipe complete, alege din meniul Recovery Reboot system now și apasă iarăși tasta Meniu (vezi foto 5)
 8. Acum telefonul va reporni. Felicitări, tocmai ti-ai resetat telefonul şi ai scăpat de parola sau desenul de securitate! (vezi foto 6)

E timpul sa-ți reintroduci datele personale, conturile etc… Un pic de muncă. Dar ce mai contează acum!? Datorită  DeviceR.ro ai telefonul cu tine! Altfel, trebuia să-l trimiți în service pentru vreo doua săptămâni, iar tu te-ai fi întors la vechiul Nokia 1616 :)!

Mai jos puteti urmări şi un tutorial video:

Mult succes!

 

Despre autor

Imi place sa stiu, asa ca urmaresc tot ce e nou in IT&C. Imi plac lucrurile cu personalitate, prin urmare sunt fan Android si in particular HTC. Imi plac lucruri complicate doar atunci cand devin simple, de accea scriu despre ele.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

 • Iulian - Comentariul nr. 44

  10/04/2018 la 15:23

  Multumesc mult

 • dana - Comentariul nr. 43

  18/02/2017 la 21:47

  Buna. Telefon sony experia m2 aqua blocat cu parola de protejare a ecranului. cum il pot debloca, va rog?
  \Multumesc.

 • danfilon - Comentariul nr. 42

  06/02/2016 la 20:29

  Merci mult .Nepoata mea este fericita acum

 • Denisa Achim - Comentariul nr. 41

  06/11/2015 la 21:04

  Am un blackview….ce sa ii fac

 • Maya - Comentariul nr. 40

  16/06/2015 la 14:23

  Bună, am un lg e 400 si o prietena mi-la blocat nestiind semnul , facandu-l aiurea. Acum in cere contul si parola de la google, dar nu le mai stiu, incerc de doua zile cum pot face? Sunati-ma pe numrul asta 0765136223 va multumesc

Pagina: 1 2

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Read previous post:
Active noise cancelling – 3 aspecte importante despre castile cu functie de anulare a zgomotului

Nimic nu se compara cu acele momente in care vrei sa asculti muzica ta preferata prin casti ce iti pot...

Close