Conturile de LinkedIn sparte, parolele facute publice
Bitdefender, liderul pieţei locale de soluţii antivirus, sfătuiește utilizatorii să folosească parole disticte pentru fiecare cont deținut pe internet și să-şi aleagă parole cu un grad crescut de complexitate  pentru a diminua efectele unor potențiale incidente de securitate care s-ar putea răsfrânge asupra altor conturi ale utilizatorului.

Atenționarea vine în contextul în care o listă cu 6,5 milioane de parole de LinkedIn a fost postată pe un forum de cracking din Rusia. Din fericire documentul publicat astăzi conține doar parole criptate prin algoritmul SHA-1 fără referire la numele de utilizatori sau adresele de email.

Utilizatorii rețelei LinkedIn sunt sfătuiți, în primul rând, să-și schimbe parola contului.

Incidentul de astăzi ale cărui victime sunt utilizatori ai rețelei sociale profesionale LinkedIn demonstrează încă o dată că orice scurgere de date poate avea efecte impredictibile asupra utilizatorilor individuali sau a companiilor. Se presupune că cei care au publicat parolele criptate dețin și numele și adresele de email ale posesorilor, iar decriptarea lor ar produce efecte suplimentare. Sfătuim utilizatorii să asocieze fiecărui cont o parolă diferită, astfel încât în cazul unui atac celelalte conturi create cu aceeași adresă de email sau nume de utilizator să nu fie afectate. Pentru utilizatorii mai tehnici, recomandăm crearea unor parole criptate cu cei mai comuni algoritmi (MD5, SHA1, SHA2) și setarea unei alerte Google pentru ele. Deși această abordare este ineficientă împotriva atacurilor atunci când publicarea parolelor se face în format non-indexabil, utilizatorul este avertizat dacă parola lui devine publică pe forumuri’’, a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Researcher, Bitdefender.

Incidentul de astăzi nu este cauzat de keylogging sau phishing, întrucât acest tip de atacuri rezultă în colectarea parolei în format text și nu în forma ei criptată. Se poate presupune că parolele au fost copiate din baza de date a serviciului.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, Asus si muzica rock. Scriu de pe un laptop Asus si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Microsoft Surface 2 PRO sau Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Read previous post:
Orange ofera experiente 4G+ la viteze de pana la 375 Mbps

De astăzi, Orange România le oferă clienților posibilitatea de a experimenta viteze de internet mobil de până la 375 Mbps,...

Close