BenQ a lanseat o gama noua de monitoare cu panel-uri VA+LED
BenQ a anunţat integrarea tehnologiilor VA (Vertical Alignment) şi LED pentru o nouă generaţie de monitoare. BenQ a fost primul producător care a lansat monitoare cu tehnologia VA LED, în vara anului 2010.

Noua generaţie de monitoare VA LED BenQ va include monitoare din seriile GW, EW, VW şi BL, monitoare pentru toate gusturile şi tipurile de aplicaţii – pornind de la modelele entry-level până la cele premium, în trei variante ale diagonalei: 21.5”, 24” şi 27”. Noile monitoare BenQ GW, primele din această gamă, reprezintă seria de monitoare „all-purpose”, adresată utilizatorilor care îşi doresc un raport foarte bun între preţ şi calitatea imaginilor afişate.

Noile monitoare din seria GW dispun de toate avantajele tehnologiilor VA şi LED, oferind imagini de o calitate mult mai bună decât a monitoarelor cu tehnologia TN. Au un contrast nativ mult mai mare, culori mai bogate, cu detalii mai clare şi nu în ultimul rând un unghi larg de vizualizare, de 178 de grade. Acestea caracteristici, dar şi preţurile comparabile cu cele ale monitoarelor LED clasice, cu siguranţă vor atrage atenţia pasionaţilor de tehnologie”, a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Spre deosebire de panourile Twisted Nematic (TN) şi In-Plane Switching (IPS), care furnizează un contrast nativ de doar 1000:1, panourile VA se evidenţiază printr-o rată înaltă a contrastului nativ, de 5000:1, oferind culori de o profunzime şi o claritate uimitoare, de la cele mai deschise nuanţe de alb până la cele mai închise tonuri de negru, încărcate de rafinament şi claritate.

Panourile VA redau un negru intens şi minimizează dispersia luminii, sporind astfel performanţele contrastului. Fiecare detaliu este impecabil stratificat şi contrastat, chiar şi în cazul celor mai complexe imagini sau fişiere video.

Un panou cu 8 biţi redă tranziţii mai line şi stabile, furnizând 16.7 milioane de culori reale. De asemenea, panourile VA uşurează vizionarea din laterale de sus ori de jos, furnizând aceleaşi culori şi detalii uimitoare fără a afecta calitatea imaginii. Acestea oferă o acurateţe puternic îmbunătăţită a culorilor, spre deosebire de panourile TN (care au doar 170˚/160˚).

Noile monitoare sunt disponibile în România prin partenerii oficiali BenQ, la preţuri care încep de la 599 lei.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Read previous post:
3 recomandari pentru o prezenta online buna

Te-ai hotarat sa ai o prezenta de succes in mediul online si nu iti este foarte clar ce inseamna asta?...

Close