Android depaseste iOS in Australia
Conform unui studiu realizat de Kantar ComTech WorldPanel pe un esantion de 10.000 de australieni cu varsta de peste 16 ani, care au fost chestionati timp de un an de zile o data pe luna, telefonele cu platforma Android au depasit din punct de vedere al numarului de vanzari telefoanele cu iOS.

In ultimele 12 saptamani, aproximativ 43% dintre telefoanele vandute in Australia au fost cu Android. Este de remarcat faptul ca cele doua platforme detin o pozitie dominanta pe piata, generand aproximativ 80% dintre vanzari.

O explicatie a acestui fenomen (Apple a detinut suprematia inca de la primul telefon lansat) poate fi faptul ca noile lansate Samsung Galaxy SII, HTC Desire S sau HTC Desire Z sunt telefoane senzationale iar platforma Android nu mai este vazuta ca o platforma pentru “tocilari” ci este vazuta ca o platforma matura, care poate fi un inlocuitor adevarat pentru iOS.

Nu este, deci, de mirare faptul ca Samsung vinde un Galaxy S II la fiecare 1,5 secunde la nivel mondial.

O alta explicatie poate fi faptul ca pasionatii de Apple asteapta lansarea noului model, lansare prefigurata a avea loc in luna Octombrie.

Acelasi lucru il crede si analistul Foad Fafaghi (de la Tersyte) care crede ca aceasta crestere este doar temporara, pana la aparitia noii versiuni de iPhone.

Sursa.

Despre autor

Pasionat de tehnologie, social media, carti si muzica rock. Lucrez in media de aproximativ 7 ani si imi place sa spun despre mine ca I am the ONE (omul potrivit la locul potrivit).

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Read previous post:
Cabluri de transfer LAPP pentru monitorizarea vulcanilor

Prin intermediul unei retele de cabluri de la Lapp oamenii de știință încearcă să folosească seismometre pentru a evalua micro...

Close