Android, cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri in Franta
Cum deja nu mai surprinde pe nimeni, in Franta Android ocupa lucul intai in preferintele utilizatorilor de smartphone-uri cu o pondere de 28,5% din intreaga piata a smartphone-urilor. Clasamentul publicat de Le Figaro ne dezvaluie locul doi ocupat de iPhone OS cu o cota de piata de 26,4% urmat de Symbian (22,3%), BlackBerry (9,7%), Windows Mobile (6,2%).

Au fost necesare 18 luni pentru ca Android sa intoarca clasamentele de la 3% cota de piata in Ianuarie 2010, de atunci Google a imbunatatit acest sistem de operare ajungand pe primul loc in alegerea cumparatorilor alaturi de grupul sud-coreean Samsung care in luna Iulie a reprezentat 43,1% din piata smartphone-urilor vandute in Franta, conform statisticilor Gfk.

Pozitia de lider nu este insa permanenta, Apple va raspunde acestui clasament prin lansarea iPhone 5 care se va alatura modelelor deja consacrate iPhone 4 sau iPhone 3G, modele mai vechi care inca au solicitari. Lansarea iPhone5 este asteptata spre mijlocul lunii octombrie dupa declaratiile lui Stephane Richard, CEO al Orange Franta

Despre autor

Imi place sa stiu, asa ca urmaresc tot ce e nou in IT&C. Imi plac lucrurile cu personalitate, prin urmare sunt fan Android si in particular HTC. Imi plac lucruri complicate doar atunci cand devin simple, de accea scriu despre ele.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

 • hosisis - Comentariul nr. 3

  13/09/2011 la 22:00

  de acord cu daniel chetroni 😀

 • Aplicatii Android - Comentariul nr. 1

  13/09/2011 la 21:48

  Degeaba lanseaza Apple iPhone 5. Utilizatorii au inceput sa-si dea seama ca sunt alternative mai performante si mai ieftine la modelele Apple. Plus ca Google nu are aceleasi politici restrictive cu privire la aplicatii cum are Apple. Sa mai amintesc ca iOS nu este capabil de multitasking?

  • Daniel Chetroni - Comentariul nr. 2

   13/09/2011 la 21:52

   @Aplicatii Android:
   Eu sunt de parere ca Android are cresterea asa mare si o va avea in continuare pentru un singur motiv: diversitatea aparatelor. Oamenii sunt diferiti, si fiecare dintre noi vrem sa ne diferentiem de ceilalti prin felul cum ne imbracam, prim masinile diferite pe care le cumparam, prin felul cum ne aranjam (sau nu 🙂 ) parul, etc etc. Apple trebuie sa inteleaga ca printr-un singur model de telefon scos la 1-2 ani, nu va reusi sa mai creasca, ci va da inapoi incet incet.

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Read previous post:
Axis anunta lansarea platformei VMS software AXIS Camera Station 5

AXIS Camera Station 5 este o platforma VMS completa, dedicata integratorilor ce au nevoie de o solutie software performanta, pentru a...

Close